Ötletek

2017. Szeptember

Sárkányos lakkdobozAnyagok és kellékek:
  • 4 rekeszes teafilter tartó doboz
  • krémes metálakrilfesték: fehérarany
  • akrilfesték fekete
  • decorclay szett (gyorsgipsz)
  • oldószeres fényes lakk
  • sárkánymintás szilikon öntőforma
  • decoupage papírEszközök:


A munka menete:

1. Szereljük szét a dobozt. A tetőt fessük le fekete akrilfestékkel, az alja oldalait krémes metálakrillal, szivacsecsettel. (A szivacsecsettel felvitt krémes metálakril kicsit érdes felületet képez.) Hagyjuk megszáradni.

2. Tegyünk egy mérőpohárnyi decor clay port egy műanyag pohárba, majd fele annyi decor clay folyadékkel keverjük alaposan össze. Öntsük a keveréket a szilikon formába, kicsit ütögessük oda az asztalra, hogy minden kis rést kitöltsön, majd ha szükséges egy festőkéssel húzzuk le a tetejét, hogy sík legyen. Hagyjuk száradni, majd kb fél óra múlva vegyük ki a formából és még így is hagyjuk egy kicsit száradni.

3. Vágjunk ki a decoupage papírból tetszés szerint mintá(ka)t, mártsuk egy kis vízbe, majd a konyhai papírtörlőn itassuk le a felesleges vizet. A papír hátoldalát kenjük be decoupage ragasztóval, helyezzük a doboztetőre, simítsuk le jól az ujjunkkal, majd felülről is kenjük át a ragasztóval. Hagyjuk megszáradni.

4. Fessük be az időközben teljesen megszáradt gipsz sárkányt fehérarannyal. Hagyjuk megszáradni.

5. Húzzuk meg (kis fejű szivacsecsettel) a doboztető éleit fehérarannyal, az alsó rész éleit fekete akrilfestékkel. Hagyjuk megszáradni.

6. Helyezzünk tetszés szerinti helyre írásos, vagy apró mintás stencilt és kenjünk bele festőkéssel heavy body gélt. Emeljük le óvatosan a stencilt, mossuk le róla a gélt és a dobozt hagyjuk megszáradni.

7. Tegyünk egy kis krémes metálakril festéket az ujjunkra (vagy kis fejű szivacsecsetre) és maszatoljuk át a stencilezett részt. Ezzel kiemelhetjük a mintát. Hagyjuk száradni.

8. Szereljük össze a dobozt és a teljes felületet kenjük át oldószeres fényes lakkal. Hagyjuk jól megszáradni.

9. Végül kenjünk a gipsz sárkány hátoldalára heavy body gélt és ragasszuk vele tetszőleges helyre a doboztetőn. Hagyjuk megszáradni.SárkányosUntitled Document