Ötletek

2017. Május

Kötény lilábanAnyagok és kellékek:
  • pamutkötény
  • vasalható csillámos fólia
  • konyhai mintás stencil
  • szakácsfigura
  • textilfesték: lila
  • fashion spray textilfesték: padlizsánEszközök:


A munka menete:

1. Vágjunk ki a vasalható csillámos fóliából három méretben szakácssapkát.

2. Vasaljuk ki a kötényt, a stencil hátát fújjuk be stencilragasztó spray-vel. Kicsit hagyjuk szellőzni, majd helyezzük a stencilt a kötény felső részének közepére. A stencilecsetre vegyünk fel egy kevés textilfestéket, a nagyját töröljük a papírtörlőbe, majd ütögető mozdulatokkal fessük meg a mintát. Ha nem vagyunk elégedettek a szín intenzitásával, akkor egy újabb réteget is festhetünk, de azt is kevés festékkel. Húzzuk le óvatosan a stencilt és hagyjuk a festést megszáradni.

3. Egy kis darab papírra rajzoljuk körbe a szakácsfigurát. Vágjuk ki úgy, hogy vágjuk le a hátáról a masnit és a kezéből a tortát. (Akinek úgy tetszik a figura ahogy van, az ne vágjon le semmilyen részletet!)

4. Vágjuk szét a szemeteszsákot, terítsük a munkafelületre, majd erre helyezzük a kötényt. Tegyük a papírból kivágott szakácsfigurát a stencilezett minta és a zseb közé, majd fújjuk le a fashion spray festékkel, tetszőleges méretű „udvart” kialakítva körülötte. Óvatosan emeljük le a papírt, majd hagyjuk megszáradni.

5. Amikor teljesen megszáradtak a festékek vasaljuk meg a kötényt a hátuljáról, ezzel rögzítjük a festést a későbbi mosáshoz. A zsebre átlósan vasaljuk fel a szakácssapkákat, majd amikor már kihűlt húzzuk le óvatosan a védőfóliát a csillámos felületről. Ezt a részt a továbbiakban csak a visszájáról vasalhatjuk!

6. Végül varrjunk tetszés szerint a csipkeszalagból kialakított kis masnikat a kötényre.CsipkébeUntitled Document