Ötletek

2016. November 5

Rózsás parfümös üvegcseAnyagok és kellékek:
  • parfümös üveg üvegkupakkal
  • fehér és rózsamintás rizspapír
  • decotransfer bordür
  • füstfólia (arany)
  • csipkeszalag
  • papírrózsaEszközök:


A munka menete:

1. Tisztítsuk meg az üveget, majd alapozzuk le színtelen alapozóval. Amíg az alapozó szárad tépkedjünk kisebb darabokat a fehér rizspapírból, majd ezeket – egymást kissé takarva – ragasszuk fel az üveg teljes felületére a decoupage ragasztóval. Hagyjuk megszáradni. Kenjük be füstfólia ragasztóval az üveg száját és a teljes kupakot. Hagyjuk színtelenre száradni, majd borítsuk füstfóliával. A felesleget puha ecsettel söpörjük le. (A lesöpört törmeléket újra felhasználhatjuk.) A füstfóliával borított részt kenjük le oldószeres lakkal. Hagyjuk megszáradni.

2. Vágjunk ki a rizspapírból tetszés szerint több kisebb, vagy egy nagyobb rózsa motívumot. Ragasszuk fel a decoupage ragasztóval. Hagyjuk megszáradni.

3. Vágjunk ki a decotransferből egy akkora csíkot, amekkora körüléri az üvegcse alját. Távolítsuk el a hátsó, fehér fóliát és illesszük a csíkot az üveg aljára. Simító csonttal erősen dörzsölve a felső fólián keresztül kaparjuk át a motívumot az üvegre. Óvatosan távolítsuk el a fedőfóliát.

4. A csipkeszalagból kössünk masnit az üveg nyakára. A pecsétfestékkel simítsuk át a papírrózsa szirmainak élét, vágjuk rövidre a szárát, majd ragasszuk a csipkemasni közepére ragasztópisztollyal, vagy egy kevés heavy body géllel. Ha ez utóbbival dolgozunk hagyjuk megszáradni.NaplóUntitled Document