Ötletek

2016. November1

Rózsás üvegtálAnyagok és kellékek:
  • négyzet alakú üvegtál (20*20 cm)
  • finomrepesztő rendszer
  • antikoló paszta umbra
  • akrilfesték elefántcsont
  • delicate festék zöldezüst
  • rózsamintás rizspapír
  • rózsamintás albumpapír
  • rádörzsölős transzfer: írásEszközök:


A munka menete:

1. Tisztítsuk meg az üvegtál hátoldalát, hogy zsírmentes legyen, majd szivacsecsettel alapozzuk le az átlátszó alapozóval. Hagyjuk megszáradni. Száradás után kenjünk egy viszonylag vastag réteget az alapozott felületre a finomvonalas repesztő rendszer 1. tagjából. Hagyjuk megszáradni (Ne hajszárítózzuk!) Száradás után ujjunkkal, vagy ecsettel kenjünk a 2. tagból egy egyenletes réteget. Ügyeljünk arra, hogy egy területet csak egyszer kenjünk le, lehetőleg gyorsan. Hagyjuk megszáradni, vagy hajszárítóval siettethetjük a száradást. A kialakult repedésekbe kenjünk antikoló pasztát, a felesleget terpentinnel törölhetjük le. Kenjük le a teljes felületet oldószeres lakkal és hagyjuk jól megszáradni.

2. Vágjunk ki a rizspapírból egy akkora darabot, ami kényelmesen ráfér a tál hátoldalára, néhány milliméterrel le is lóghat. Kenjünk a tálra decoupage ragasztót, simítsuk rá a rizspapírt, majd azt is kenjük át a decoupage ragasztóval. Hagyjuk megszáradni. Száradás után csiszoljuk le a túllógó részeket, majd fessük le a teljes felületet elefántcsont akril festékkel.

3. A festék száradása után ragasszunk körbe a tál „színén” egy sávot a maszkoló szalaggal, ami kb, 1 cm-re fut a szélektől. A tál szélét fessük meg a delicate festékkel, ferde ecsettel. Hagyjuk megszáradni.

4. Vágjunk ki a transzfer papírból tetszés szerinti méretű, írás mintás darabot, húzzuk le a hátsó védőfóliát, helyezzük a díszítendő felületre, majd a simító csont segítségével erősen dörzsöljük át a mintát az üvegtálra. Óvatosan húzzuk le a fedőfóliát.

5. Vágjunk ki az albumpapírból (Sizzix-szel) spirál alakokat. Kívülről befelé haladva tekerjük fel egy hurkapálca segítségével a spirálokat, itt-ott megragasztva a média ragasztóval formáljunk belőlük rózsákat.

6. Kenjünk egy kevés heavy body gélt a rózsák hátoldalára és nyomjuk a tálon a kívánt helyre. Hagyjuk megszáradni. Ragasztópisztollyal is rögzíthetjük a rózsákat.TeásUntitled Document