Ötletek

2016. Április

Kopott képkeret „törött üveggel”Anyagok és kellékek:
  • fa képkeret
  • albumpapír (vagy fotó)
  • dekorpaint soft festék barna, lenkék, elefántcsont színben
  • dekorpaint soft repedő festék rendszer (1; 2 fázis, elefántcsont)
  • decorclay rendszer (A;B)
  • stencil: törött üveg
  • szilikon öntőforma rózsadíszEszközök:


A munka menete:

1. Fessük le a képkeretet alapozó festékkel, majd ennek száradása után barna dekorpaint soft festékkel. Hagyjuk megszáradni.

2. A barna festékre kenjünk lenkék festéket. Hagyjuk megszáradni.

3. A kék festékre kenjünk elefántcsont színű festéket. Hagyjuk megszáradni.

4. Keverjük össze a decorclay rendszer A és B komponensét 1:2 arányban,majd öntsük bele a szilikon formába. Kb. 20 perc elteltével borítsuk ki a formából és kb újabb 20 perc múlva már dolgozhatunk vele.

5. Fessük le a rózsadíszt lenkék festékkel, ennek száradása után a repedő rendszer 1. komponensével. Amikor ez is megszáradt kenjük rá a 2. komponenst és hagyjuk megszáradni. (Hajszárítóval gyorsíthatjuk a folyamatot.)

6. Tetszés szerinti mélységben csiszoljuk meg a képkeretet, legyen olyan rész, ahol csak a kék rétegig csiszolunk, de olyan is, ahol a barna rétegig. Amikor már elégedettek vagyunk a csiszolással ragasszuk fel a rózsadíszt az express ragasztóval. Ennek száradása után kenjük át alaposan a teljes felületet matt lakkal.

7. Vágjunk ki az albumpapírból egy akkora darabot, mint a képkeret belseje, ragasszuk fel a belső lapra a decoupage ragasztóval, majd felülről is kenjük át ugyanezzel a ragasztóval. Hagyjuk megszáradni. Tegyük rá a stencilt és kenjünk rá gélpasztát. Óvatosan vegyük le a stencilt és hagyjuk megszáradni. Tegyük bele a lapot a keretbe.Kopott képkeret „törött üveggel”Untitled Document