Ötletek

2015. Július

Fali kaspó virágosanAnyagok és kellékek:
  • terrakotta fali kaspó
  • akvarell papír
  • dekorsoft festékek: burgundi vörös, elefántcsont, viktoriánus rózsaszín
  • akrilfesték: sötétbarna
  • permetfesték texture elefántcsont
  • maradék rizspapír
  • kis darab 5 cm széles csipkeszalagEszközök:


A munka menete:

1. Fessük le a kaspót rózsaszínre. Hagyjuk megszáradni.

2. Tegyünk a festőpalettára burgundi és elefántcsont színű festékeket, majd a szélesebb lapos ecsetet hol az egyikbe, hol a másikba mártva fessük be szabálytalan alakzatban a kaspót úgy, hogy azért az alapszínből és látszódjon itt-ott. Hagyjuk jól megszáradni. Száradás után a csiszoló vászonnal csiszoljuk össze a színeket. (Mivel a festékről ilyenkor nagyon finom port csiszolunk le érdemes gumikesztyűt viselni.)

3. Tervezzük meg a rizspapír helyét a kaspón, majd ezt a területet fessük le elefántcsontra. Száradás után ragasszuk fel a rizspapírt a decoupage ragasztóval, miközben a kaspó teljes felületét átkenjük a ragasztóval. (Száradás után esetleg még egyszer.)

4. Amíg a kaspó szárad vágjunk ki az akvarell papírból különböző alakú és méretű virágokat. (Sizzix-szel).

5. Tegyük a papírvirágokat újságpapírra és fújjuk le őket a permetfestékkel. Amíg még nedvesek formáljuk meg a virágokat és úgy hagyjuk megszáradni.

6. Tegyünk nagyon kevés barna akrilfestéket a műanyag palettára, egy kicsi szivacsecsetet mártsunk bele, a nagyját húzzuk le és az így megmaradt kevés festékkel húzzuk meg a papírvirágok éleit. Kisebb miltonkapoccsal összefoghatjuk a virág-darabokat.

7. Tetszés szerint ragasszuk fel a kaspó „szája” köré a virágokat a ragasztópisztollyal.

8. Végül egy kis darab csipkeszalagot ragasszunk a kaspó aljára körben, a ragasztópisztollyal.Fali kaspó virágosanUntitled Document