Ötletek

2015. Január

Scrapbook dobozAnyagok és kellékek:
  • scrapbook papír méretű fadoboz
  • album papírok
  • akrilfesték: orgona, padlizsán
  • öntapadós papír dekorszalag
  • öntapadós csipkeszalag
  • posta mintás stencilEszközök:


A munka menete:

1. Fessük le a fadoboz külső és belső oldalfalait. A felső részt világosabb, az alsót sötétebb színnel. A tetején fessünk egy kb 1 cm széles peremet is.

2. Mérjük ki a csipkeszalagot, a sarkoknál vágjuk 45o-os szögben. Kevés sötét festékkel, szivacsecsettel fessük be a szalagot.

3. Vágjuk le az albumpapírokról a vonalkódot tartalmazó csíkot. Kenjük be viszonylag vastagon a doboz tetejét lapos ecsettel a kartonragasztóval. Ügyeljünk arra, hogy a széleknél mindenhol legyen elég ragasztó. Simítsuk a tetőre szánt albumpapírt a doboz közepére. Simító csonttal alaposan dolgozzuk el az alatta lévő ragasztót, hogy mindenhol egyenletesen legyen. Hagyjuk megszáradni.

4. Az előző pontban leírt módon ragasszuk be a doboz aljába és a teteje belső felére is az oda szánt albumpapírt. Hagyjuk megszáradni.

5. A felső, világosabb oldalra körben ragasszunk dekor papírszalagot.

6. Válasszunk ki a stencilívről tetszőleges mintákat és azokat stencilezzük a doboz tetejére.

7. Stencilezzünk mintákat a doboz belsejében lévő papírokra is a sötétebb festékkel.

8. A doboz külső, alsó részére a világosabb színnel stencilezzünk tetszés szerinti mintákat. (Aki lakkozni szeretné a dobozt az ez után a lépés után tegye: kívül-belül a teljes felületet lakkozza át és hagyja alaposan megszáradni.)

9. Végül ragasszuk fel a csipkecsíkokat a doboz tetejére.Világító téli vázaUntitled Document