Ötletek

2014. Október

Haloween partyAnyagok és kellékek:
  • tónuskarton fekete és narancssárga színekben
  • süthető gyurma fekete
  • akrilfesték fekete
  • csiszolt fánk, narancssárga, 8 mm (2 db)
  • babahaj
  • talpas szerelőpálca
  • fülbevaló alap
  • vékony szalag, narancssárga
  • kontúrmatrica „Meghívó” felirattalEszközök:


A munka menete:

1. Vágjuk félbe a fekete kartont, hajtsuk félbe, a narancssárgából vágjunk ki egy 9,5*13 cm-es téglalapot.

2. A maradék fekete kartonból vágjunk egy 6 cm átmérőjű kört és egy 5 cm sugarú körszeletet. A narancssárga kartonból hajtsunk félbe egy kis darabot és vágjunk ki egy szélesebb, esernyőnyélre hasonlító darabot, amelynek magassága 6 cm, legnagyobb szélessége 3,5 cm.

3. Az „esernyőnyelet” hajtsuk szét, az alját fessük be feketére, mintha cipő lenne, feljebb pedig fessünk csíkokat, mintha csíkos zokni lenne. A széleit is fessük be, de csak érintőlegesen.

4. Tegyünk kétoldalas ragasztót a körszelet aljára és ragasszuk a kör közepére úgy, hogy a csúcsa túlnyúljon a kör peremén. Kis darab szalagból masnit alakítsunk és azt szintén a kétoldalas ragasztóval rögzítsük a körszelet aljának közepére.

5. Nyújtsunk ki egy kis darab gyurmát és a gyűszűvel szúrjunk ki belőle 2 db kört. Újabb darabka gyurmából alakítsunk ki két kúpot, amelyek alapja kisebb, mint a kiszúrt körök. Óvatosan nyomjuk őket a körökre, majd hústűvel lyukasszuk át. A csomagoláson jelzett módon keményítsük meg a gyurma-boszorkány kalapokat a sütőben.

6. Húzzuk a csiszolt fánkokat egy-egy talpas szerelőpálcára és dugjuk át a megkeményedett és kihűlt gyurmakalapokon. A pálca végét hajlítsuk a fülbevaló alap karikájába kúpos fogóval. Az esetleges felesleges hosszt előzőleg vágjuk le a csípőfogóval.

7. Kössünk masnit a fülbevalókra a vékony narancssárga szalagból.

8. Tegyünk kétoldalas ragsztócsíkot a narancssárga kartonlap hátár és ragasszuk fel a félbehajtott fekete karton elejére. Tegyünk 3D szivacskockákat a megfestett kartonra és ragasszuk a narancssárga karton közepének aljára.

9. Tegyünk kétoldalas ragasztócsíkokat (legalább 3-at) a „lábból” kiindulva a karton közepe felé és erre illesszünk babahaj fürtöket.

10. Tegyünk 3D szivacskockákat a boszorkánykalap hátára és ragasszuk fel a kartonra úgy, hogy félig eltakarja a babahajat, de a kalap csúcsa még a narancssárga részben maradjon.

11. Végül ragasszunk a lap aljára kontúrmatricát (Meghívó) a sarkaiba pedig fessünk pókhálókat.Haloween partyUntitled Document