Ötletek

2014. Augusztus

GyöngybogyóAnyagok és kellékek:
  • superduo gyöngy (opak fehér picasso) SD
  • 15/0 Miyuki kásaggyöngy csokibarna (15-9409) R15
  • 3 mm-es csiszolt gyöngy (arany/kristály) CS3
  • 8 mm-es viaszgyöngy (óarany) V8
  • 4 mm-es viaszgyöngy (óarany) V4
  • hurkos szerelőpálcaEszközök:


A munka menete:

1. Vágjunk le a damilból kb 1,2 m-es darabot, fűzzük tűbe, majd vegyünk fel 5 szem SD-t, fűzzük át a szálat még egyszer az összes szemen, így egy kört alakítunk ki. Hagyjunk kb 15 cm-nyi „farkat” az.eldolgozáshoz. Kössünk csomót és a tűt fűzzük át a csomó melletti SD-n.

2. Fűzzünk a SD szemek közé 1-1 R15-t, majd az utolsó SD szem másik lyukába vezessük a tűt.

3. Fűzzünk minden egyes SD közé 2 szem SD-t, a tűt a sor végén a dupla SD szemek egyikén bújtassuk ki és fűzzük a szem másik lyukába. (A fűzésirány megfordul!)

4. Fűzzünk minden SD szem közé 1-1 CS3-t. A tűt az elsőnek felfűzött CS3-on bújtassuk ki.

5. Fűzzünk minden CS3 közé felváltva 2 SD-t, ill. 3 R15 szemet. A tűt az elsőnek felfűzött SD-pár második szemén bújtassuk ki.

6. Vegyünk fel 3 R15-t, fűzzünk át az előző sorbanfelfűzött 3 R1-ön, majd vegyünk fel újabb 3 R15-t és a kövekező SD-páron fűzzük át. Haladjunk így végig a soron. A sor végén a tűt az első SD-pár második szemén bújtassuk ki.

7. Vegyünk fel egy V8-t és fűzzük a következő SD-pár első szemébe. Vegyünk fel egy CS3-t és ugyanezen SD-pár második szemébe öltsünk. Haladjunk így végig a soron. A sor végén a tűt az elsőnek felfűzött V8-on bújtassuk át. Elérkeztünk a bogyó feléhez, innen a tükörképét fűzzük az eddigieknek.

8. Vegyünk fel egy SD-t, fűzzünk át a CS3-on, majd vegyünk fel egyújabb SD- és fűzzünk át a V8-on. Haladjunk így végig a soron. A sor végén a tűt a SD-n bújtassuk ki, majd öltsünk a gyöngy másik lyukába. (A fűzésirány megfordul!)

9. Vegyünk fel 9 szem R15-t és öltsünk a következő 2 SD-be úgy, hogy a SD-szemeket összehúzzuk. Ügyeljünk arra, hogy azokat a szemeket húzzuk össze, amelyek közrezárják a CS3 szemeket. Haladjunk így végig a soron. A sor végén a tűt az összehúzott SD-n bújtassuk ki.

10. Vegyünk fel egy CS3 szemet, majd fűzzünk át a középső 3 szem R15-ön, újra vegyünk fel egy CS3-t és fűzzünk az összehúzott SD szemekbe. Haladjunk így végig a soron. A sor végén a tűt a CS3 szemen bújtassuk ki.

11. Minden CS3 szem közé fűzzünk 1-1 SD-t. A sor végén a tűt az első SD-n bújtassuk ki, majd fűzzünk át a másik lyukba. (A fűzésirány megfordul!)

12. Húzzunk össze 2 szem SD-t, majd vegyünk fel egy SD-t és fűzzük a következő SD-be. Haladjunk így végig a soron. Ügyeljünk arra, hogy azokat a SD szemeket húzzuk össze, amelyek tükörképei a 3. sorban felfűzött SDk-nek. A sor végén a tűt az újonnan felfűzött SD-k egyikén bújtassuk ki és fűzzünk át a gyöngy másik lyukába. (A fűzésirány megfordul!)

13. Húzzuk össze az 5 szem SD-t, akár kétszer is körbe mehetünk.

14. Fűzzünk minden SD közé 1-1 szem R15-t, majd a szálat – a gyöngyökön keresztül – vezessük vissza a kiinduló szálhoz (farok) csomózzuk össze kétszer, majd vezessük el a szálakat és a felesleges damilt vágjuk le. Végül a felakasztáshoz húzzunk egy V4 szemet egy hurkos pálcára, dugjuk át a bogyó közepén, a másik oldalra is vegyünk fel egy V4-t, a drótot hajlítsuk meg a kúpos fogóval 90o-ban, vágjuk le a felesleges hosszt és a kúpos fogóval visszafelé hajlítva hajlítsunk karikát.IllatkalapUntitled Document