Ötletek

2013. Október

Aranyos-rózsás medálAnyagok és kellékek:
  • japán kásagyöngy, 11/0 méretben:
  • fehér ceylon (11-9528)
  • ezüst közepű arany (11-92)
  • gyöngyfűző damil 0,15 mm
  • fűzhető resin rózsa 8 mmEszközök:


A munka menete:

1. Fűzzünk egy kb 80 cm hosszú damilszálat a tűbe, majd vegyünk fel 12 szem fehér gyöngyöt. Húzzuk a szál végére úgy, hogy 20 cm „farka” maradjon. Még egyszer fűzzünk át az összes szemen, majd csomózzuk össze a szálakat. Öltsünk bele a csomótól számított első gyöngyszembe.

2. Vegyünk fel egy fehér, egy arany és még egy fehér gyöngyszemet, majd egy szemet átugorva fűzzük a tűt a második szembe. Újból vegyünk fel egy fehér, egy arany és még egy fehér gyöngyszemet, majd ismét fűzzünk az innen számított második szembe. Kis, aranyhegyű háromszögeket fogunk kapni. Így haladjunk végig a körön, az utolsó háromszög megfűzése után a tűt – a szemeken keresztül – vigyük az első kis háromszög arany hegyébe.

3. Vegyünk fel két fehér, egy arany és megint két fehér gyöngyöt és a következő kis háromszög arany hegyébe fűzzünk. Újból két fehér, egy arany és megint két fehér gyöngyöt veszünk fel, majd a következő kis háromszög arany hegyébe fűzünk. Így folytatjuk végig a körön. Az utolsó megfűzése után a tűt – a szemeken keresztül – vigyük az ebben a sorban először megfűzött háromszög arany hegyébe.

4. Most három fehér, egy arany és megint három fehér gyöngy felhasználásával fűzünk az előzőekhez hasonlóan. Az utolsó egységben az arany gyöngyszem helyére arany színű duplakarikát fűzünk. A szálat – a gyöngyökön keresztül visszavezetjük a munka kiinduló pontjához, a hátoldalon.

5. A kezdéskor meghagyott 20 cm-es „farok” szálat tűbe fűzzük és a kis rózsát felvarrjuk úgy, hogy az éppen szemközti szembe fűzünk. Kétszer, vagy háromszor is oda-vissza ölthetünk, hogy a rózsa biztosan álljon. Végül összecsomózzuk a két damilszálat és két irányban elvezetjük, majd a felesleget levágjuk. (Soha nem vágjuk el a damilt közvetlenül a csomónál, mert kioldódhat.)Aranyos-rózsás medál
Untitled Document