Ötletek

2013. Január

Csillagszemű madárdobozAnyagok és kellékek:
  • madár alakú papírmasé doboz
  • albumpapír
  • fagolyó
  • akrilfesték: bordó
  • kontúrozó: gyöngyházEszközök:


A munka menete:

1. Mérjük meg a doboz tetejének és aljának oldalmagasságát és oldalhosszúságát. Rajzoljunk a méreteknek megfelelő csíkokat az albumpapír hátoldalára és rajzoljuk körbe a doboz tetejét is. Ugyancsak rajzoljunk egy egyszerű madárszárnyat. Vágjuk ki.

2. A papírcsíkokat áztassuk vízbe, itassuk le róluk a felesleget, majd kenjünk kartonragasztót a doboz megfelelő részeire és simítsuk rá a papírdarabokat. Simítócsont használatával teljesen kisimíthatjuk a papírdarabokat. Legvégül a doboz tetejét ragasszuk fel. Hagyjuk jól megszáradni, majd ha szükséges csiszoljuk össze az éleket.

3. Fessük be a fagolyót és a szárny széleit, majd árnyékoljuk (kicsit maszatoljuk el) a szivacsecsettel egy kevés festékkel. Hagyjuk megszáradni.

4. Fessük be a doboz belsejét és alját bordóra, az éleket árnyékoljuk az előzőhöz hasonlóan. Hagyjuk megszáradni.

5. Rajzoljunk a kontúrozóval tetszőleges mintát a fagolyóra, a szárnyra és a farok részre. A tűecsettel fessünk csillag alakú szemet, majd ezt hangsúlyozzuk a kontúrozóval is.

6. Végül ragasszuk fel a szárnyat úgy, hogy a fagolyóval „támasszuk alá”. Mind a fagolyót, mind a szárnyat a ragasztópisztollyal ragasszuk fel.Csillagszemű madárdoboz”
Untitled Document