Ötletek

2013. December 1.

Ódon kisdobozAnyagok és kellékek:
  • kis fadoboz
  • nosztalgikus szalvéta
  • albumpapírok (pöttyös, virágos)
  • tónuskarton (bézs)
  • akrilfesték: tejeskávé, bordó
  • antikoló paszta: antik arany
  • fém dobozlábak (kicsi)
  • Sizzix kések: girlandok, 3D virágEszközök:


A munka menete:

1. Szereljük szét a dobozt és fessük le tejeskávé színűre. Száradás után kenjünk az egyik sarokba egy fázisú repesztő lakkot. Hagyjuk megszáradni. Ennek száradása után vágjunk ki fénymásoló papírból girlandokat és helyezzük a doboz tetejére és elülső oldalára. Szivacsecsettel óvatosan nyomkodva fessük be a teljes dobozt bordóra. Ügyeljünk arra, hogy a repesztő lakkal fedett területet csak egy rétegben fessük be. Hagyjuk megszáradni.

2. Amíg a doboz szárad vágjunk ki az albumpapírból, a tónuskartonból és a batikolt papírból indás keretet, 3D virágot, címkét két méretben, valamint alátéteket a képkeret és a szalvétakép alá. A kivágott szalvéta-darabot a szokásos módon ragasszuk fel egy kis darab fehér akvarell papírra, majd a száradás után vágjuk körbe.

3. Csiszoljuk meg a doboz tetejét és oldalait néhány helyen – ezzel is hangsúlyozzuk a „korát”. A 3D virágot tekerjük fel és rögzítsük hobbiragasztóval. Hagyjuk száradni.

4. Szereljük össze a dobozkát és az éleit kenjük át antikoló pasztával. Egy-két foltot az oldalára is kenhetünk.

5. Állítsuk össze a papír-kompozíciókat: tegyünk kétoldalas ragasztót az indás keret alátétjeként használt papír hátára (pöttyös) és ragaszuk a dobozka jobb alsó sarkába úgy, hogy számítsunk az inda szélességére is. Ezután a keret hátára is kétoldalas ragasztót teszünk és ráragasztjuk az alátétre. A pecsétfestékkel körbe simogatjuk a szalvéta-alátétet és a nagyobb címkét. 3D kockákat teszünk a szalvéta képre és az alátétjére és a keretbe ragasztjuk őket. A nagyobb címke hátára is kétoldalas ragasztót teszünk és a dobozka bal felső sarkába ragasztjuk. A kisebb címke széleit szintén körbe simogatjuk pecsétfestékkel, 3D kockákat teszünk a hátoldalára és a nagyobb címkére ragasztjuk. Csipkeszalagból kialakított masnival díszítjük a címkéket.

6. Végül a ragasztópisztollyal felragasztjuk a papír rózsát és a fém lábakat.Ódon kisdoboz”
Untitled Document