Ötletek

2013. Április

Legyező madarakkalAnyagok és kellékek:
  • papír legyező 26 cm
  • rizspapír madár motívumokkal
  • akrilfesték: elefántcsont, metál rózsaszín
  • szilikon pecsétkészlet madarakkal
  • vasalható ministrasszEszközök:


A munka menete:

1. Fessük be egymás után a legyező mindkét oldalát elefántcsont színnel. Hagyjuk megszáradni az egyik oldalt mielőtt a másikat befestenénk, majd az egészet hagyjuk megszáradni. Vágjuk ki a rizspapírból a felhasználni kívánt motívumot, majd úgy ragasszuk fel egyenként a legyező mindkét oldalára a decoupage ragasztóval, hogy az ecset segítségével a hajtásokba igazítjuk a rizspapírt és ezután ragasztjuk. Hagyjuk jól megszáradni. Száradás után igazítsuk vissza a hajtásokat néhányszor.

2. Fessük be a legyező fa-részeit mindkét oldalon metál rózsaszínre, hagyjuk megszáradni. A legyező tetején az éleket a kicsi szivacsecsettel húzzuk végig a rózsaszín festékkel.

3. Tegyük a kiválasztott szilikon pecsétet az akril lapra, kenjük át a barna pecsétfestékkel, majd nyomjuk a mintát a legyező fa oldalára, mindkét oldalon. Száradni hagyjuk.

4. Végül strasszpákával, vagy vasaló segítségével rögzítsük a mini strasszokat a pecsételt motívumra. Amennyiben vasalót használunk, támasszuk ki a legyezőt, hogy ne tudjon eldőlni, majd helyezzük el a strasszokat a kívánt helyre, tegyünk rá fénymásoló papírt és melegítsük a vasalóval kb. 20 másodpercig. A vasalót eközben ne mozgassuk!Legyező madarakkal”
Untitled Document