Ötletek

2012. Szeptember

Mobiltartó bagolyAnyagok és kellékek:
  • A4 filclap
  • maradék filc anyag 2 színben
  • maradék bagoly mintás patchwork anyag
  • mozgó szem
  • hímzőfonal
  • textilragasztó


Eszközök:


A munka menete:

1. Mérjük meg a mobilunk szélességét, hosszát és vastagságát. Rajzoljunk szabásmintát az adatok felhasználásával úgy, hogy a kivágandó tasak hossza a mobilunk hosszának 2,33-szorosa, szélessége a mobil szélessége + vastagsága + varrásráhagyásra kb. 2cm. A szabásminta egyik végét vágjuk háromszög alakra. Tegyük a mintát a filclapra a szélétől kb. 2cm távolságra, gombostűvel rögzítsük.

2. Vágjuk ki a mintát, ahol a háromszög véget ér ott toldjuk meg a mintát egy-egy trapéz alakkal mindkét oldalon. Ezt a „pluszt” vagdossuk be, nem túl sűrűn, mert akkor elszakad az anyag, kb 5-6 vágás elég.

3. Hajtsuk vissza a filc egyenes végét, tegyük az így keletkezett zsebbe a mobilt, hogy lássuk mekkora darabot kell visszahajtani. Akkor jó, ha a mobil legalább 2/3-át fedi az anyag. Gombostűvel rögzítsük az oldalakat egymáshoz, majd a hímzőfonallal (pelenka öltéssel) varrjuk végig.

4. A tartó hátára ragasszuk fel a kivágott patchwork baglyot, a háromszögre az egyik maradék filcből kivágott csőrt (háromszög), ill. a másik maradék filcből kivágott karikákat a szemhez. Hagyjuk megszáradni.

5. Végül ragasszuk fel a mozgó szemeket és a hurkapálca segítségével „göndörítsük” be a bevagdosott széleket. (Ha zárni szeretnénk a tasakot, akkor használjunk tépőzárat.)Mobiltartó bagoly”
Untitled Document