Ötletek

2012. Június

Virágos kínálótálAnyagok és kellékek:
  • 1db üvegtál (15*15cm)
  • színtelen alapozó
  • akrilfesték: lila és elefántcsont színben
  • Monica Allegro virág-fólia
  • „kalapos hölgy” stencil


Eszközök:


A munka menete:

1. Alaposan tisztísuk meg az üvegtálat, majd a hátoldalát (szivacsecsettel) kenjük át a színtelen alapozóval. Száradás után helyezzük rá a stencilt és a stencilecsetet körkörösen mozgatva, nagyon kevés festékkel fessük ki lila színnel a mintát. Hagyjuk megszáradni.

2. Tegyünk egy festőpalettára (vagy egy darab alufóliára) egy kevés lassítót, elefántcsont és lila festéket. A laposecsetet (lehetőleg durvább szőrűt) mártsuk először a lassítóba, majd az elefántcsont festékbe és az ecset „lapjával” ütögetve fessük ki a női alak hátterét. Ezt követően újból a lassítóba, majd az elfántcsont színű festékbe, ill. a lilába mártsuk az ecsetet és egyenetlen színben, tetszés szerint fessük ki a teljes hátoldalt. A lassító miatt a festékünk nem fog gyorsan száradni, így itt-ott belekeverhetünk sötétebb, vagy világosabb foltokat.

3. Fordítsuk meg a tálat és ellenőrizzük, hogy mindenhol van-e háttér, nem maradtak-e lyukak a festésben. Ha elégedettek vagyunk hagyjuk megszáradni, majd a teljes hátoldalt kenjük át matt lakkal.

4. Vágjuk ki a virágfóliából a felhasználni kívánt mintákat. Tartsuk a mécses lángja fölé az egyik virágmotívumot, hogy a fólia megpuhuljon, majd a szinén domborítsuk meg befelé egy kicsit a közepét. Használjunk a virág méretéhez igazodó domborító fejet és az alátét segítségével alakítsuk ki a mélyedést.

5. Újból tartsuk a láng főlé a motívumot, majd a hátoldalán a széleket domborítsuk meg. Annyiszor puhítsuk a fóliát, amíg nem vagyunk elégedettek a formájával. Hasonlóan járjunk el az összes kivágott minta esetében. Vigyázzunk arra, hogy a fólia ne égjen meg, ezért ne tegyük túl közel a lánghoz, csak puhítani akarjuk, ezt 1-2 másodperc alatt elérhetjük.

6. Végül ragasztópisztollyal egyenként ragasszuk fel a kívánt helyre a fóliavirágokat.Virágos kínálótál”
Untitled Document