Ötletek

2012. Április

Virágos medálAnyagok és kellékek:
  • 1db galvanizált fém medálalap
  • kis darab scrapbook papír
  • virágmintás rizspapír
  • műgyanta (üveglakk)
  • lánc


Eszközök:


A munka menete:

1. Rajzoljuk körbe a medálalapot a scrapbook papíron, majd kb 1,5mm-rel beljebb vágjuk ki. Kenjük be a decoupage ragasztóval a medál belsejét, majd ragasszuk bele a papírt és felülről is kenjük be.

2. Vágjunk ki a rizspapírból egy kis rózsát, majd az előzőekhez hasonlóan ragasszuk a scrapbook papírra. Hagyjuk megszáradni.

3. Húzzunk kesztyűt, majd az üvegen található utasítás szerint mérjünk ki a fecskendővel egy kis műanyag pohárba a műgyanta mindkét komponenséből annyit, hogy azzal kitölthessük a medált. Hurkapálcával, óvatosan keverjük össze, vigyázzunk, hogy ne túl gyorsan keverjük, mert azzal sok buborékot viszünk a keverékbe és azok nehezen távoznak! Pár percig pihentethetjük is, így az esetleges buborékok könnyebben elillannak. Öntsük a keveréket a medálba, a hurkapálcával irányíthatjuk is, hogy teljesen kitöltse. Tegyünk a medál fölé egy poharat úgy, hogy az alját támasszuk ki. Így a műgyanta kikeményedése közben nem kerül por a tetejére, de kap levegőt. A teljes keményedés néhány nap múlva várható, addig ne nagyon mozgassuk. Mivel a műgyanta semmivel sem oldható minden eszközt, amit használtunk (műanyag pohár, hurkapálca, fecskendő, kesztyű) dobjunk ki. Végül szereljünk láncot a medálra.Virágos medál”
Untitled Document