Ötletek

2011. Szeptember

Virágtartó fémvödörAnyagok és kellékek:
  • 1db fémvödör
  • akrilfesték fekete, fehér
  • indamintás fekete-fehér szalvéta
  • papírkivágás
  • (ezüst matricafesték kontúr)


Eszközök:


A munka menete:

1. Keverjünk össze egy tálban fehér és kevés fekete festéket, hogy világos szürke színt kapjunk. Fessük be a vödröt, ügyeljünk arra, hogy mindenhol befedje. A papírkivágásokat feketére fessük. Száradás után tekerjünk egy darab finom csisolóvásznat egy mosogató szivacs köré (így könnyebb megfogni) és néhány helyen óvatosan csiszoljuk meg a vödröt, hogy a festék alól kivillanjon az alap.

2. Vágjunk ki a szalvéta fehér részéből tetszés szerinti rész(eke)t, válasszuk szét a rétegeket és a legfelső, nyomott réteget ragasszuk fel a vödör felső részére a decoupage ragasztóval. Ugyancsak ragasszuk fel a papírkivágást. Hagyjuk alaposan megszáradni.

3. Keverjünk egy árnyalattal sötétebb szürke színt, mint amilyen az alap és a tűecsettel fessünk „árnyékokat” a motívumok egyik oldalára. Ügyeljünk arra, hogy csak az egyik felére fessük az árnyékot. Matricafesték kontúrral hangsúlyozhatunk néhány indamintát. Végül a teljes száradás után kenjük át az egész vödröt matt, vagy fényes lakkal.Virágtartó fémvödör
Untitled Document