Ötletek

2011. November 1

BefűzveAnyagok és kellékek:
 • 1db szürke karton lap 30*30cm
 • 1db akvarell papír 30*30cm
 • 3db mini festővászon 7*7cm
 • decoupage papír: fűzők
 • háttérsablon: csipke
 • festősablon: fűző
 • pamut csipke, antik rózsaszín (kb 1m)
 • akrilfesték: country rózsaszín
 • metalfesték: padlizsán
 • vasalható strassz: pink
 • (szaténszalag, lila)
 • szilikon pecsét: női dolgok


Eszközök:


A munka menete:

1. Helyezzük a háttérsablont az akvarell papírra és a sablonecsettel, nagyon kevés festékkkel, körkörös mozdulatokkal fessük meg a hátteret country rózsaszínnel. A szivacsecsettel szintén country rózsaszínre fessük be a kis vásznakat. Hagyjuk megszáradni. A decoupage papírból vágjunk ki 3, tetszőleges mintát úgy, hogy azok ráférjenek a kis vásznakra.

2. Helyezzük a fűző sablont a papír jobb alsó sarkára, majd az előzőekhez hasonlóan, sablonecsettel és metálfestékkel fessük meg a fűzőt. Hagyjuk megszáradni.

3. Próbáljuk oda a kis vásznakra a kivágott mintát és oda, ahová majd a fűző kerül kenjünk egy kis struktúrpasztát, követve a fűző vonalát.

4. A struktúrpasztát ne hagyjuk megszáradni, mert akkor már nem lesz alakítható, hanem áztassuk be a decoupagepapírt annyira, hogy mindenhol kicsit átnedvesedjen. Papírtörlőn itassuk le a felesleges vizet. Kenjük be decoupage ragasztóval mind a vásznat, mind a struktúrpasztát, mind a decoupage papír hátulját, majd helyezzük el a vásznon. Óvatosan simogassuk ki a papírt középről kifelé, hogy az alászorult levegő távozhasson, majd a kezünkkel, vagy gumiecset segítségével igazítsuk a minta alá a struktúrpasztát. Az egész felületet felülről is kenjük át decoupage ragasztóval. Hagyjuk megszáradni.

5. Tervezzük meg a kis vásznak helyét, rajzoljuk halványan körbe ceruzával. Vágjunk a csipkéből 4 akkora darabot, amivel az egyik vásznat „bekeretezhetjük”. Hobbiragasztóval, vagy kétoldalas ragasztóval ragasszuk fel egymás után a csipkedarabokat, követve a ceruzavonalat.

6. Vegyük le a hordozó fóliáról a cipő-pecsétet, tapasszuk az akrilkockára, majd egy kicsi szivacsecsettel kenjük át metálfestékkel. Pecsételjünk tetszőleges helyekre a kis vásznak tervezett helyei közé. Hagyjuk megszáradni.

7. A maradék csipkéből kössünk masnit és hobbiragasztóval, vagy kétoldalas ragasztóval ragasszuk fel a kép jobb sarkába. Kössünk vékony szaténszalagból kisebb masnit és azt ragasszuk a csipke-masni közepére.

8. Kenjünk kartonragasztót a szürkekartonra és simítsuk rá a képet. Ügyeljünk arra, hogy a ragasztóréteg egyenletes legyen, különösen a sarkokban. Ragasztópisztollyal ragasszuk fel a kis vásznakat a helyükre, majd a kép tetején üssünk két lyukat a felakasztáshoz.

9. Végül kössünk apró masnikat a vékony szaténszalagból és ragasszunk egyet-egyet a kis vásznak sarkára, valamint a festett fűzőre. A strasszpáka segítségével ragasszunk strasszokat a mini masnik közepére és a pecsételt cipök pántjára. (Amennyiben nem strasszpákát használunk, akkor inkább hobbiragasztóval ragasszuk fel a strasszokat, a vasalót itt nem tudnánk kényelmesen használni.) Füzzünk a lyukakba vékony szaténszalagot a felakasztáshoz.Befűzve
Untitled Document