Ötletek

2011. Augusztus

Gyors kínálótálAnyagok és kellékek:
  • 1db üvegtányér (20*20cm)
  • gyürt papír (sötét lila)
  • füstfólia
  • repedőpaszta lila


Eszközök:


A munka menete:

1. Vágjunk ki a gyűrt papírból virág és indamintákat, vagy tetszőleges mintát. (Készre vágott virág- és indamotívumok kaphatók üzletünkben.)

2. Kenjünk a virágok közepére kevés füstfóliaragasztót, majd vékony ecsettel húzzuk ki a szirmok felé. Hagyjuk jól megszáradni. Helyezzük a virágokat fehér papírlapra, majd tegyünk füstfólia-pelyheket a ragasztós részre és puha ecsettel dolgozzuk el. A felesleget az alappapír segítségével visszaszórhatjuk a füstfólia tartó tégelyébe és máskor felhasználhatjuk.

3. Tisztítsuk meg az üvegtálat, hogy teljesen zsírmentes legyen. Rendezzük el a kivágásokat az üvegtál hátoldalán. Ezekre a helyekre kenjünk decoupage-ragasztót, majd a füstfóliával díszített oldallal lefelé helyezzük a ragasztóra a motívumokat és felülről is kenjük át. Hagyjuk teljesen megszáradni.

4. Kenjük be az üvegtál teljes hátoldalát repedő paszta alapózóval, hagyjuk megszáradni, végül egyenletes, nem túl vastag rétegben kenjük át a teljes felületet repedő pasztával. Száradás után jelentkeznek a repedések, hajszárítóval gyorsíthatjuk a folyamatot.Gyors kínálótál
Untitled Document