Ötletek

2010 Szeptember

Óra őszi figurákkalAnyagok és kellékek:
  • 1db kerek nagy óralap
  • A/4-es filclapok több színben
  • A/4-es batikolt papírlapok
  • óraszerkezet
  • félgyöngy
  • akrilfestékek: világos barna, narancssárga, sötétsárga
  • matricafesték-kontúrok: fekete, fehér


Eszközök:


A munka menete:

1. Fessük be az óralapot világosbarnára, majd a festék tejles száradása előtt fessünk a kétféle sárgával foltokat. Hagyjuk megszáradni.

2. Rajzoljunk tetszés szerinti figurához sablont egy darab papírra, mi gombát és baglyot rajzoltunk.

3. A sablont a filclapra helyezve vágjuk körbe. Ugyancsak vágjunk a bagolynak szemet, csőrt. A batikolt papírból vágjunk különböző alakú leveleket. (Előre vágott levelek üzletünkben kaphatók.)

4. A gombafejre nyomjunk pöttyöket a fehér kontúrral, majd ragasszuk fel a papírleveleket és a filcfigurákat. Ez utóbbiakat úgy ragasszuk, hogy a gombakalap tetején, a tönk alján és a bagoly alján hagyjunk egy kb 2cm-es rést. Hagyjuk a ragasztót megszáradni.

5. Ragasszuk fel a bagoly szemeit, csőrét és a fekete kontúrral rajzoljunk elnagyolt csillagot az egyik szemre. Ragasszuk fel a félgyöngyöket a szemekre. A fekete kontúrral megrajzolt szemnél a félgyöngyöt nem kell ragasztani, elég ha a kontúrfestékbe nyomjuk annak száradása előtt. A fekete kontúrral rajzoljuk meg az óralap számait. Hagyjuk a festéket teljesen megszáradni (legalább 6 óra!).

6. A filcfigurákon szabadon hagyott réseken keresztül tömjük ki vattával a figurákat. Egyszerre mindig csak kevés vattát nyomjunk a résbe (az olló hegyével) és csak annyira tömjük ki a figurákat, hogy az ne akadályozza az óramutatók járását. Ragasszuk le a nyílásokat. Végül szereljük fel az óraszekezetet.Óra őszi figurákkal
Untitled Document