Ötletek

2010 Május

Sziluettkép dupla képkeretbenAnyagok és kellékek:
  • doboztető, vagy 3D képkeret
  • 2 féle mintás scrapbook papír
  • kisebb darab egyszínű fotokarton
  • quilling-gyűrűk, vagy -csíkok
  • akrilfesték
  • sziluett kontúrmatrica, vagy saját sziluett kép


Eszközök:


A munka menete:

1. Vágjunk ki az egyik albumpapírból egy akkora négyzetet, amelybe a sziluett matrica, vagy kép kényelmesen belefér, ragasszuk rá. Az egyszínű kartonból pedig egy ennél körös-körül 1cm-rel nagyobb négyzetet. A másik scrapbook papírból vágjunk akkora darabot, ami teljesen fedi a doboztető, vagy képkeret hátoldalát. Fessük be a doboztető oldalát kívűl-belül az egyszínű karton színével harmonizáló festékkel. Hagyjuk megszáradni.

2. A quilling gyűrűkből, kétoldalt összenyomva, alakítsunk ki levél-formákat. (Ha quilling csíkkal dolgozunk, akkor először tekerjünk belőle gyűrűt és ragasszuk össze.) Ragasszuk a helyére a hátoldalt, jelöljük meg rajta az egyszínű karton majdani elhelyezkedését, majd ragasszuk a sarkokba a leveleket. A levelekhez ragasszunk indákat, amelyeket a gyűrű elvágásával, vagy a csík laza feltekerésével alakítunk ki.

3. A quilling gyűrűt egy oldalon megnyomva csepp-formát kapunk, ebből 3-3-at ragasszunk az oldalakra.

4. Az egyszínű kartonpapír sarkaiba is ragasszunk quilling-cseppeket úgy, hogy azok túlnyúljanak a papíron. A sziluett-figura „haját” is díszítsük quilling-cseppekkel.

5. Végül tegyünk kétoldalas ragasztó-darabokat mind az egyszínű karton, mind a sziluett-képes albumpapír hátoldalára, majd ragasszuk őket egymásra és a keretbe.Sziluettkép dupla képkeretben
Untitled Document