Ötletek

2010 Augusztus

KristálymedálAnyagok és kellékek:
  • 30db 3mm-es kúposra csiszolt swarovski kristálygyöngy
  • kb. 0,5g 15/0-as japán kásagyöngy
  • 14mm-es swarovski kristályrivoli


Eszközök:


A munka menete:

1. Fűzzünk fel 3szem 15/0-as kásagyöngyöt és egy 3mm-es swarovski kristálygyöngyöt váltakozva, összesen 10-szer. Kössük csomóra a damil két végét, ezáltal kört alakítunk ki, hagyjunk egy kb 12cm-es szálat az eldolgozásra. Fűzzünk át az első hármas kásacsoporton úgy, hogy a tű a középső szemen bújjon ki.

2. Fűzzünk fel 5szem kásagyöngyöt és a következő hármas kásacsoport középső szemébe öltsük, ezzel mintegy „körbefűzzük” a kristálygyöngyöt. Folytassuk végig a körben, az utolsó ívnél az első hármas kásacsoport középső szemébe fűzünk, majd az első ötös kásacsoport középső szemén bújtassuk ki a tűt.

3. Fűzzünk fel egy 3mm-es swarovski kristálygyöngyöt és a következő ötös kásacsoport középső szemébe fűzzük. Folytassuk végig a körben, majd húzzuk szorosra a szálat, így a most felfűzött kristálygyöngyök a kör belsejébe kerülnek. A tűt bújtassuk át a kásagyöngyökön úgy, hogy a legelső hármas kásacsoport középső szemén bújjon ki.

4. Ismételjük meg a 2. pontban leírtakat.

5. Ismételjük meg a 3. pontban leírtakat, de mielőtt szorosra húznánk a fűzőszálat helyezzük be a kristályrivolit. A szál szorosra húzása után érdemes még egyszer körbeölteni az utolsó sort, hogy biztosabban tartsa a rivolit. Dolgozzuk el a szálakat. Az akasztáshoz használhatunk szorítókapcsot, szerelőkarikát, vagy a szálak eldolgozása előtt néhány szem kásagyöngyből fűzhetünk hurkot.Levendulás szemüvegtok
Untitled Document