Ötletek

2009 Június

A kerti parti terítékeAnyagok és kellékek:
  • műanyag tányéralátét
  • sima nyelű kés, villa, kanál
  • Creall Do&Dry Light levegőn száradó könnyű gyurma
  • üveg kínálótál
  • karton képkeret ovlis kivágással 12*16cm
  • rózsamintás vetex


Eszközök:


A munka menete:

1. Kisebb darabokat tépjünk a gyurmából, nyomjuk a gyurmakinyomó mintáiba, azonnal vegyük ki és ha szükséges vágjuk le a mintán túlnyúló részeket. Hagyjuk teljesen kiszáradni. (Néhány óra!)

2. Nagyobb darab gyurmát nyujtsunk ki (pl. palackkal, vagy nyújtófával) és igazítsuk az evőeszközök nyelére úgy, hogy azokat teljesen beborítsa és az eredeti formáját is megtartsa. Ezt is hagyjuk teljesen kiszáradni.

3. Tegyük az üvegtálat a vetex mintás oldalára és próbáljuk meg minél pontosabban körberajzolni. Szükség szerint a tálat kicsit forgatva rányomhatjuk az anyagra. Vágjuk ki, majd a tál „görbületénél” vágjunk keskeny ékeket, hogy a ragasztásnál minél jobban kisimuljon. Kenjük be a tál hátoldalát szalvétalakkal (érdemes glittereset használni, mert az jól átlátszik az üvegen) és simítsuk rá a vetex-darabot úgy, hogy a mintás fele érintkezzen a ragasztóval. A vetex hátoldalát is kenjük át ragasztóval. Hagyjuk megszáradni.

4. A karton képkeret előlapját helyezzük a vetexre és rajzoljuk körbe. Vágjuk ki úgy, hogy mind a szélén, mind az ovális kivágásnál hagyjunk kb. 5mm ráhagyást. A belső kivágásnál ezt a ráhagyást sűrűn vagdossuk be. Kenjük be a keretet szalvétaragasztóval, simítsuk rá a vetexet (mintával felfelé) és felülről is kenjünk át a ragasztóval. A ráhagyásokat ragasszuk az „élekre”, befelé. Amikor megszáradt, erősebb ragasztóval ragasszuk össze a hátoldalával úgy, hogy egy oldalát nem ragasztjuk össze, ott fogjuk a menülapot becsúsztatni a keretbe.

5. Vágjunk a vetexből akkora téglalapokat, amelyek kényelmesen körbeérik az evőeszközök nyelét és a szalvétaragasztóval ragasszuk rá a gyurmanyelekre. Felülről is kenjük át a ragasztóval. Száradás után kössünk apró masnikat a vékony szalagból a nyelekre.

6. Fessük ki a megszáradt gyurmarózsákat.

7. Tetszőleges összeállításban ragasszunk néhány rózsát az üvegtálra és a menükártyára.

8. A műanyag tányéralátétre rajzoljunk tetszőleges (stilizált) virágmintát, vágjuk ki és ugyanúgy ragasszuk be a vetex-szel, ahogyan az üvegtálat.A kerti parti terítéke
Untitled Document