Ötletek

2009 Július

A kerti parti fényeiAnyagok és kellékek:
  • öntapadós lámpafólia
  • terrakotta cserépalátét
  • Creall Do&Dry Light levegőn száradó könnyű gyurma
  • üveg mécsestartó
  • rózsamintás vetex


Eszközök:


A munka menete:

1. Keverjünk össze egy kevés baba- és sötét rózsaszín festéket és szivaccsal fessük ki a cserépalátétet. Hagyjuk megszáradni.

2. Kisebb darabokat tépjünk a gyurmából, nyomjuk a gyurmakinyomó mintáiba, azonnal vegyük ki és ha szükséges vágjuk le a mintán túlnyúló részeket. Hagyjuk teljesen kiszáradni. (Néhány óra!)

3. Fessük ki a megszáradt gyurmarózsákat.

4. Vágjunk ki egy akkora téglalapot az öntapadós lámpafóliából, amely olyan hosszó, mint a cserépalátét belső kerülete +3cm és olyan széles, mint a gyertyák magassága +5cm. Jelöljük be a fólia mindkét végén az összefűzéshez szükséges lyukak helyét filctollal. (Átfedés: 3cm!)

5. A védőfóliát lehúzva óvatosan simítsuk a vetexre a lámpafóliát, vágjuk körbe és lyukasszuk ki a jelöléseknél.

6. Tetszőleges összeállításban ragasszunk sok rózsát a lámpafólia egyik hosszanti oldalára.

7. Ugyancsak ragasszunk rózsákat a megszáradt cserépalátét szélére.

8. Vágjunk a szalagból nagyobb darabot (kb a fólia szélességének 4-szerese), hajtsuk félbe. A fólia két végét tegyük egymásra úgy, hogy a lyukak fedjék egymást. A szalagot a hajtásnál tegyük a fóliavég alá, majd mindkét oldalról fűzzük át a lyukakon a szalagot: a szalag egyik végét kívülről befelé, a másikat ugyanazon lyukon belülről kifelé. Haladjunk át az összes lyukon és a tetején csomózzuk a szalagot, majd kössünk belőle masnit.

9. A fentiekkel azonos módon készítsünk karimát a mécsestartó köré is.A kerti parti fényei
Untitled Document