Ötletek

2008 Június

Dobozok mozaikkalAnyagok és kellékek:
  • 2db peremes fadoboz, különböző méretben
  • acrylmozaikok átlátszó, piros és zöld színekben
  • szalvéta
  • acrylfesték világos lila, világos zöld színekben
  • fém elem: hőlégballon


Eszközök:


A munka menete:

1. Szereljük le a dobozokról a csatokat és pántokat, majd fessük be a nagyobb dobozt világos lilára, a kisebbet világos zöldre. A dobozok tetejét nem kell befesteni. Hagyjuk megszáradni.

2. Mérjük meg pontosan a nagyobb doboz tetejének belsejét, majd a szlavétából szabjunk egy ekkora darabot, válasszuk szét a rétegeket és a szokásos módon ragasszuk a szalvétát a doboz-tető belsejére. A fém hőlégballont rajzoljuk körbe a kisebb doboz két oldalán, majd ragasszuk tetszőleges helyre a doboz tetejére a ragasztópisztollyal.

3. A szalvéta száradása után ragasszuk fel rá egyenként az átlátszó mozaik-darabokat, hagyjunk helyet közöttük a fugának. (A mozaikokat könyebb csipesszel a helyükre tenni.) Hagyjuk alaposan megszáradni.

4. Szabdaljunk fel ollóval (vagy csípőfogóval) néhány piros, zöld és átlátszó mozaikot. A doboz-tető széleit a szabályos mozaikokkal, a fém hőlégballon környezetét és az oldalakra rajzolt motívumot az apró mozaik-darabkákkal rakjuk ki. Ragasszuk fel a darabokat, itt is hagyjunk helyet a fugának. Hagyjuk alaposan megszáradni.

5. Keverjük el a fuga-port annyi vízzel, hogy kenhető, krémes masszát kapjunk. Ezt a masszát kenjük a spatulával (még jobb, ha az ujjunkkal) a mozaikkal fedett területekre úgy, hogy az belemenjen a mozaikok közötti résekbe. Hagyjuk egy kicsit száradni, majd egy nedves szivaccsal finomat töröljük át a felületet. Vigyázzunk, hogy a fugát ne töröljük ki a hézagokból. Teljes száradás után az esetleg még a mozaikokon maradt fugát is távolítsuk el.Dobozok mozaikkal
Untitled Document