Ötletek

2008 Január

„Illatos” üzenőtáblaAnyagok és kellékek:
  • 1db feszített vászon 33*33cm méretben
  • 2db szalvéta levendula mintával
  • 2,5-3m vékony szatén szalag (lila)
  • 5db miniszegecs (lila)
  • virágmintás pecsétek
  • kontúrmatricák
  • stancolt papírmotívum (pillangó)
  • néhány szál szárított levendula
  • Creall Acryl festék lila és fehér szinekben


Eszközök:


A munka menete:

1. Fessük be a lila és a fehér festék keverékével halvány lilára a vásznat. Szivaccsal dolgozhatunk a leggyorsabban. Száradás után a hosszú vonalzó segítségével rajzoljuk meg a vászon átlóit és oldalainak felezőpontjait összekötő vonalakat. Négyzethálót kapunk.

2. A megrajzolt kockákat díszítsük tetszés szerint szalvétával. Hagyjuk megszáradni. Helyezzünk elszórtan pecséttel nyomott virágokat. (Fekete tinta használata hangsúlyosabbá, a lila lágyabbá teszi a mintákat.)

3. Vágjuk a szalagot (ráhagyásokkal) méretre: 2db az átló, 4db az oldalvonalak hosszúsága legyen. Annyi ráhagyással számoljunk, hogy a szalagot a keret hátoldalán tudjuk rögzíteni. Helyezzük a szalagokat a megrajzolt vonalakra. Először a két átlóra, gombostűzzük rá feszesen, majd a középső találkozási pontnál egyszerre üssünk lyukat mindkét szalagba és a vászonba is. Helyezzük el a szegecset és a hátoldaláról néhány kalapács-ütéssel rögzítsük. Mindenképpen használjunk valamilyen alátétet mind a lyukasztásnál, mind a szegecselésnél. (pl. sok réteg újságpapír, kisebb fa darab, stb.) A többi találkozási pontba is illesszünk szegecset hasonló módon. Középről kifelé haladjunk és mindig legyenek feszesek a szalagok. Végül a keret hátoldalán ragasszuk le a szalagvégeket a ragasztópisztollyal. (Aki nem bízik a ragasztóban az kárpitos szöggel, vagy apró képszögekkel is erősítheti a ragasztást.)

4. A szalagok mentén haladva hangsúlyozzunk néhány kockát a kontúrmatricákkal és ragasszuk fel tetszőleges helyekre a tintával megfestett papírpillangókat. (Amennyiben nem sikerült tökéletesre a szegecselés, elfedhetjük a pillangókkal!)

5. Végül a tábla sarkára ragasszuk fel a kis csokorba kötött levendulát. Pár csepp illóolajjal „rásegítve” mindig friss illatú lesz a táblánk.

 

 

Tipp: A vászonkeret oldalára erősített (műanyag) kémcsővel akár friss virágot is használhatunk az illatosításra.„Illatos” üzenőtábla
Untitled Document