Ötletek

2006 November/3

Karácsonyfadíszek foltdecoupage-valAnyagok és kellékek:
  • akasztható csillag papírmaséból
  • hungarocell gömb és csillag
  • karton, összeállítható fenyőfa
  • Decopatch transzparens papír
  • Creall-Glitter festék arany, ezüst, kék és zöld színben


Eszközök:


A munka menete:

1. A transzparens papírból tépkedjünk apró darabokat. Kisebb, bonyolultabb felületek „betakarására” kisebb méretű darabokat, nagyobb, egysíkúbb felületekhez nagyobb darabokat. Kenjük le a felületet decoupage ragasztóval, majd a papírdarabokat egyenként ráhelyezve kenjük át felülről is. Úgy illesszük egymáshoz a darabokat – foltonként -, hogy átfedjék egymást, így betakarva az adott felületet. Görbült felületen (pl. gömb) először csak az egyik felét készítsük el, majd annak teljes száradása után a másik felét. Az összeállítható karton alakzatot összeállítás előtt munkáljuk meg.

2. Amikor elkészültünk az összes darab befedésével és a ragasztó teljesen megszáradt, a papír színvilágához illeszkedő glitterfestékből nyomjunk egy vékony csíkot a munkadarabra és azt ecsettel kenjük szét. A teljes száradás után a hordozó anyag átlátszóvá válik és csak a színes csillámok lesznek láthatóak.

3. Végül hajlítsunk a virágdrótból hurkot és szúrjuk a hungarocell formákba, ezzel akaszthatjuk fel őket a karácsonyfára. Állítsuk össze a karton fenyőfát.Karácsonyfadíszek foltdecoupage-val