Ötletek

2005 Július


Tappancs-keretes kép tigriskölyökkelAnyagok és kellékek:
  • 1 db teleablakos fa képkeret egész képes szalvéta méretben
  • 1db tigriskölykös szalvéta
  • Creall-Acryl festékek okker és sötét barna színekben
  • Creall- Varnish Matt szalvétalakk
  • repesztőlakk
  • kis darab fehér dekorgumi
  • 3D paszta


Eszközök:


A munka menete:

1. Fessük le sötét barnára a keret szélét és hagyjuk megszáradni. Utána kenjük le repesztőlakkal. Ezt csak szikkadni hagyjuk (kb. 15 perc).

2. Fessünk a keretre egy rétegben, lehetőleg azonos irányban, kicsit elnagyoltan okker színű festéket és hagyjuk teljesen megszáradni. A repedések szinte azonnal láthatóvá válnak.

3. Válasszuk szét a szalvéta rétegeit és a legfelső, színesen nyomott réteget helyezzük a keretbe és a ragasztó-lakkal óvatosan rögzítsük. Középről kifelé haladjunk, hogy az esetleges légbuborékokat ki tudjuk simítani. Várjuk meg, amíg a lakk megszárad.

4. A dekorgumiból vágjunk egy nagyobb kört (kb 3 cm átmérőjűt) és papírlyukasztóval 3 kisebbet, tappancs-alakot formázva. Ugyanezzel a módszerrel csináljunk egy kisebb tappancsot is.

5. A kilyukasztott dekorgumit tegyük a képkeret sarkára és simítsunk bele a spatulával 3D pasztát. Óvatosan elemjük le róla a dekorgumit, így "domborművet" kapunk. Ismételjük meg a műveletet a képkeret mind a négy sarkán. Hagyjuk a pasztát megszáradni. Végül fessük be a megszáradt "domborművet" sötét barnára.

6. Amíg a paszta szárad a kiesett, nagyobb dekorgumi darabokat – szintén tappancsot formázva - ragasszuk egy gyufásdoboz egyik, ill. a kisebbeket a másik oldalára. Az így elkészült pecsétet ecsettel fessük be sötét barnára, majd a festék száradása előtt pecsételjünk vele a képkeret szélére tetszés szerint.Tappancs-keretes kép tigriskölyökkel